#1


מצרכים:
6 חלמונים
750 גרם גבינה לבנה 5% תנובה
3 כפות קורנפלור
3 כפות אינסטנט פודינג ווניל
1 שקית סוכר ווניל (10 גרם)
6 חלבונים
1 ו1/2 כוס סוכר
150 גרם פירורי עוגיות
60 גרם חמאת תנובה מומסת
1 כף קקאו
2 שמנת חמוצה 15% תנובה
2 כפות סוכר

אופן הכנה:
א. לילה לפני הכנת העוגה, יש להניח את הגבינה בתוך בד חיתול במקרר עד שהנוזלים ייצאו.
ב. במעבד מזון לטחון את פירורי העוגיות החמאה והקקאו.

ג. לפזר ולהדק היטב את הפירורים לתחתית תבנית מספר 28, ולהכניס למקרר עד המשך תהליך.
ד. בקערת מיקסר לערבב את החלמונים עם הגבינה, קורנפלור, אינסטנט פודינג, הסוכר ווניל וכוס הסוכר.
ה. בקערה נפרדת להקציף את החלבונים ובהדרגה להוסיף את 1/2 כוס הסוכר, עד שמתקבלת תערובת יציבה אך רכה. לקפל בין שני התערובות. למזוג את תוכן התערובת לתבנית העוגה.
את תבנית העוגה מלמטה יש לעטוף בנייר כסף ולהניח מעל תבנית אפייה בה יש מים חמים.
ו. להכניס את התבנית אפייה לתנור שחומם מראש ל 190 מעלות ל15 דקות ראשונות. להוריד לחום של 165 מעלות ל40-50 דקות עד שסכין המוחדרת לעוגה יוצאת נקייה.
ז. לערבב את השמנת החמוצה עם הסוכר ולשפוך מעל העוגה החמה, להחזיר לתנור.
מתכונים מיוחדות לשבועות - רק כאן בפורטל הצעירים הישראלי, TGF !
*קרדיט ל- www.chef-lavan.co.il