#1

מצרכים:
4 עגבניות בשלות גדולות
1 בצל לבן בינוני, קצוץ
2 שיני שום גדולות, קצוצות
6 דפי לזניה
2 חצילים קטנים
1 כוס עלי תרד (טרי או קפוא) קצוצים גס
מלח גס
פלפל שחור גרוס
2 עגבניות מיובשות קצוצות
שמן זית
1 כפית פסטו
100 מ"ל שמנת מתוקה מופחתת שומן 10% של השף הלבן
250 גרם גבינת כנען מסדרת השף הלבן
פלפל לבן
פתיתי פרמזן מסדרת השף הלבן


אופן הכנה:
1. יוצרים איקס עם סכין חד בראש העגבניות ומרחיקים את הגבעול. מניחים בקערה ויוצקים מעל מים רותחים עד כיסוי מלא. משרים ל-5 דקות וקולפים את העגבניות. חותכים לקוביות בינוניות.
2. צולים את החצילים מעל אש פתוחה עד לריכוך ומצננים.
3. קולפים את כל הקליפה. יש לשים לב להוציא את כל חתיכות הקליפה השרופה מבשר החציל. חותכים את החציל גס מאוד עם הסכין.
4. בסיר רחב מרתיחים מים עם קורט מלח גס בגובה 5-8ס"מ.
5. חוצים את עלי הלזניה לשתי חתיכות לאורכם ומבשלים אותם במים עד לריכוך אל דנטה- מבשלים בכל פעם 1/3 מכמות דפי הלזניה. בעזרת מלקחיים מטביעים מידי פעם בעדינות את הדפים במים הרותחים במהלך הבישול.
6. מוציאים למסננת ומקררים בזרם עדין של מים קרים ומסננים. מטפטפים מעל מעט שמן זית למנוע הדבקות. זמן הבישול קצר יחסית.
7. מחממים 3 כפות שמן זית וצולים את הבצל לצבע זהוב.

8. מוסיפים את קוביות העגבניות, עלי התרד, 3 קורט מלח גס, קורט פלפל שחור גרוס, השום, העגבניות המיובשות וצולים 5 דקות . מוסיפים חצי כוס מים ממי בישול דפי הלזניה ומערבבים כ5 דקות מעל חום בינוני לריכוך קל של העגבניות. מוסיפים כפית פסטו ו-100 מ"ל שמנת מתוקה. מערבבים 2 דקות ומכבים את החום. מוסיפים את הגבינה ומערבבים.
9. מחממים את גריל התנור.
10. להגשה מניחים מעל צלחת חסינת חום אישית דף לזניה מבושל, מעל מניחים חצי מכמות תערובת הגבינה, מעל מניחים עוד דף לזניה ומעל מניחים את החציל. מפזרים מעט מלח גס ופלפל לבן ,כפית שמן זית ומעל דף נוסף של לזניה.
11. מפזרים מעל פתיתי גבינת פרמז'ן ומעל יוצקים מעט שמן זית. צולים בגריל התנור להשחמה קלה.




מתכונים מיוחדות לשבועות - רק כאן בפורטל הצעירים הישראלי, TGF !

*קרדיט ל- www.chef-lavan.co.il