#1

מתכון לסלט פסטה של אורנה ואלהאלה שיין ("אורנה ואלה") מכינה סלט פסטה פשוט ומעולה, עם עגבניות מיובשות תוצרת בית, בזיליקום, אנשובי וגבינה בולגרית

החומרים:

500 גרם פסטה פנה
400 מ"ל עגבניות שרי מיובשות (מחצית קצוץ, מחצית מחית)
כוס וחצי עלי בזיליקום קרועים
1 כוס עלי נענע
3/4 כפית פלפל שחור
1/2 צנצנת אנשובי (ללא הנוזלים)
5 שיני שום
מעט אבקת צ'ילי
1/3-1/4 כוס סוכר חום
כוס שמן זית
200 גרם גבינה בולגרית

אופן ההכנה:

1. לעגבניות המיובשות: מניחים על תבנית נייר אפייה, ועליו את עגבניות השרי. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-100 מעלות, עד שהעגבניות מצטמקות.
2. מבשלים את הפסטה במים עם מלח ומעט שמן, שוטפים במים קרים לאחר הבישול.
2. מפזרים פלפל שחור על עשבי התיבול ומערבבים, שופכים מעל את הפסטה.
3. במחבת שמים שמן זית ומחית המורכבת מאנשובי, שום וצ'ילי. כאשר מתחיל לבעבע מוסיפים 1/4-1/3 כוס סוכר חום (תלוי במתיקות של העגבניות). כאשר השום מתחיל לקבל מעט גוון מוסיפים מיידית את העגבניות המיובשות.
4. כאשר השמן מקבל גוון אדמדם, מורידים מהאש ושופכים על הפסטה. מערבבים היטב, מפוררים בעדינות את הגבינה מעל ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.

*קרדיט ל-www.haimtov.co.il