TGF.co.il - מחפשת מתכון של פוקאצ'ה
 
מציג תוצאות 1 עד 2 מתוך 2
עוד |
  • צפיות: 8,226
  • תגובות: 1
  1. polaerez מנותק/ת TopGear Baby
    תאריך הצטרפות
    20.10.2010
    שם פרטי
    Pולה
    הודעות
    1
    #1

    אני מחפשת מתכון של פוקאצ'ה שעושים בתנור על אבנים... אמרו לי לקנות חלוקי נחל טבעיים או אבני טוף ולהכין איתם את המתכון.

  2.  
  3. נושאים אחרונים
  4. -moSko- מנותק/ת מנכ"לית האתר לשעבר
    תאריך הצטרפות
    22.02.2008
    שם פרטי
    :]]]
    הודעות
    9,661
    בלוג פוסטים
    14
    #2

    ההודעה הראשית שלך צונזרה, מאחר והיו בה לינקים המובילים לאתרים אחר - ו-TGF הוא לא לוח פירסום.
    וההודעה שפירסמת כרגע - שהודית ל"ליה" - נמחקה, מאחר ו.. עשית דאבל (2 הודעות ברצף) וזה אסור.

    בכל אופן, מצאתי 2 מתכונים לפוקצה,
    אך לא בתנור אבן -

    פוקאצ'ה עבה עם גומות בציפוי שמן זית, שום ורוזמרין

    כמות: פוקאצ'ת ענק בתבנית תנור ביתי 40X30 ס"מ

    חומרים:
    בצק מ-1 כמות של מתכון השמרים הבסיסי
    שמן זית
    מלח גס
    רוזמרין טרי

    אופן ההכנה:
    1. מכינים את הבצק לפי ההוראות ומתפיחים רק פעם אחת (לא מחלקים לכדורים).
    2. מכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשמנים את הנייר בנדיבות בשמן זית. מעבירים בעדינות את הבצק לתבנית (יש לדאוג שלא להתעסק איתו יותר מדי, אחרת הוא יתכווץ כשננסה למתוח אותו). מותחים את הבצק בידיים משומנות בשמן זית, עד שהוא מכסה את כל התבנית.
    3. יוצרים בבצק גומות בעזרת האצבעות, יוצקים עליו באופן אחיד בעזרת כף בערך 1/4 כוס שמן זית, מפזרים מלח גס ורוזמרין.
    4. מניחים 20 דקות לתפיחה ואופים בחום של 180 מעלות למשך 25 דקות עד שהפוקאצ'ה ריחנית וזהובה גם מלמטה. פורסים לריבועים ומגישים.

    פוקאצ'ה דקה בשלל ציפויים
    כמות: 6 פוקאצ'ות בינוניות

    חומרים:
    בצק מ-1 כמות של המתכון הבסיסי
    שמן זית
    מלח גס
    תוספות שונות כמו: פרוסות חצילים מטוגנות, פלפלים קלויים, זעתר, פרוסות שום, תבלינים שלמים (גרגירי כוסברה, זרעי קימל וכמון), רוזמרין, זעתר, תפוחי אדמה קלופים ופרוסים דק

    אופן ההכנה:
    לאחר שכדורי הבצק נחו , והתנור חומם למקסימום (240 מעלות לפחות, או עד כמה שהתנור שלכם יאפשר לכם), מתחילים בהכנה. טובלים את כדורי הבצק בקערה מלאה קמח ומנערים מעודפים (כדי שהבצק לא יידבק לידיים). אפשר לערבב בקערת הקמח גם קמח תירס אם רוצים מרקם קראנצי' לאחר האפייה. מותחים את כדורי הבצק בידיים ליריעה בעובי סנטימטר, רצוי אובאלית (כך יותר נוח להכניס 2 פוקאצ'ות לתבנית אחת). מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומוסיפים את הציפוי הרצוי. מזלפים מעל שמן זית ומפזרים מלח גס. אופים עד שהפוקאצ'ה זהובה גם בתחתית והשמן עליה מבעבע, כ-5 עד 10 דקות, תלוי בחוזק התנור שלכם. מוציאים ומיד מגישים. אפשר להבריש את הפוקאצ'ה החמה בעוד קצת שמן זית בצאתה מהתנור.


    *קרדיט ל-www.haimtov.co.il
    תצטרפו אלינו, פורטל הצעירים הישראלי בפייסבוק - כאן.
    -
    אתה מוזמן להצטרף לצוות TGF ולבחור פורום מעשרות הפורומים הנמצאים באתר ולהצטרף לאלפי המשתמשים האיכותיים הנמצאים בקהילה, הנהנים מיחס אישי ואוהבים לנהל ולתרום לפורום.
    הכל בלחיצה אחת - כאן.
    _________________________________________________

    קטגוריות שימושיות:

 

המבקרים מצאו דף זה ע"י חיפוש המילים:

SEO by vBSEO