#1

ספגטי ברוטב עגבניות


מצרכים:
1 חבילה ספגטי
1 בצל חתוך לקוביות קטנות
3 שיני שום פרוסות דק
3 כפות שמן זית
1 עגבניה חתוכה לקוביות קטנות
4 כפות רסק עגבניות (גדושות)
10-15 עלי בזיליקום טריים
מלח
פלפל
חצי כפית פפריקה חריפה
כפית פפריקה מתוקה
1 כוס מים רותחים

אופן ההכנה:
- מכינים את הספגטי על פי ההוראות על גבי האריזה (עד שהספגטי מוכן מכינים את הרוטב)
- מטגנים בסיר עם שמן את הבצל והשום עד להזהבה
- מוסיפים עגבניות חתוכות ומטגנים כ-5 דקות
- מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה
- כשהתערובת מבעבעת מוסיפים כוס מים רותחים ומערבבים
- מתבלים בפפריקה חריפה, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל
- ממשיכים לערבב כ-5 דקות נוספות ומוסיפים את עלי הבזיליקום לדקה נוספת
- יוצקים את הרוטב על הספגטי, מערבבים ומגישים




הצעות הגשה:

- ניתן להוסיף לספגטי זיתים מגולענים וחצויים
- אוהבי החריף מוזמנים להוסיף פלפל אדום חריף, חתוך לקוביות קטנות ביחד עם העגבניה החתוכה
- ניתן לפורר גבינה בולגרית ו/או צהובה מעל הפסטה
- להוספת פריכות למנה ניתן להוסיף צנוברים קלויים
- ניתן להמיר את העגבניה ב- 6-10 עגבניות שרי חתוכות לרבעים

נשארו לכם שאריות?
מוסיפים לספגטי ביצה (על כל 2 כוסות ספגטי שנותרו) ומערבבים. יוצקים לתבנית ומפזרים גבינה צהובה. מחממים בתנור בחום של 180 מעלות ואופים עד שהגבינה הצהובה מזהיבה והנה לכם פשטידה מנצחת.


קרדיט לנענע