#1

עוגיות שוקולד-תפוז מושלגות


עוגיות ממכרות עם מראה מפתה של סדקים לבנים, טעם עשיר של שוקולד מריר עם ניחוח תפוז ומרקם נימוח שנמס בפה


חומרים ל 30-40 עוגיות:
350 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
3 ביצים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
3 כפות ליקר תפוזים או חלב
קליפה מגוררת מתפוז אחד
3/4 כוס גדושה (120 גרם) קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים
סוכר, לציפוי (בערך כוס וחצי)
אבקת סוכר, לציפוי (בערך 2 כוסות)

אופן הכנה:
- ממיסים יחד שוקולד וחמאה.
- במיקסר מקציפים ביצים וסוכר 5 דקות במהירות גבוהה. מקפלים את קצף הביצים לתערובת השוקולד המומס. מקפלים פנימה גם ליקר וקליפת תפוז. מנפים מעל קמח ואבקת אפייה ומקפלים. מערבבים פנימה שקדים טחונים. מתקבלת בלילה נוזלית וזה בסדר. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות או עד שהתערובת מתקשה.
- מגלגלים את התערובת לעיגולים בקוטר כ-4 ס"מ.
- מכינים כלי אחד עם סוכר וכלי שני עם אבקת סוכר. מגלגלים כל כדור בצק בסוכר, ואחר כך באבקת סוכר. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים בחום של 190 מעלות למשך 7-8 דקות בלבד. העוגיות ישתטחו וייסדקו מאוד, אבל יהיו עדיין מאוד רכות למגע. זה בסדר - במהלך הצינון הן מתקשות.
- מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום בשכבה אחת, בטמפ' החדר.


גיוונים:
- לטעם אגוזי לוז: משתמשים בליקר אגוזים (למשל פרנג'ליקו), ומחליפים את השקדים באגוזי לוז קלויים וטחונים.
- לטעם קפה: מחליפים את הליקר בליקר קפה, או באספרסו חזק מוכן וקר.


קרדיט לנענע