#1

קציצות עוף עם כרובית ואפונה



ארוחת צהריים זריזה וטעימה -קציצות עוף עסיסיות עם כרוביות ואפונה


מצרכים:
700 גרם חזה עוף טחון
בצל סגול קצוץ דק
1 כרובית מפורקת לפרחים
3 שיני שום כתושות
3 עלי מרווה קצוצים דק
2 ביצים
מלח
פלפל
אגוז מוסקט
חצי כוס פיסטוקים קצוצים
חצי כוס פטרוזיליה
פירורי לחם

לרוטב האפונה:
3 בצלי שאלוט קצוצים
4 כפות שמן זית
1 כף אורגנו טרי
3 כוסות אפונה
מלח
פלפל שחור גרוס
3 כוסות מרק עוף צח
3 כפות נענע קצוצה
חצי כוס מיץ לימון

אופן הכנה:

- מבשלים את הכרובית במעט מים כעשר דקות. מועכים אותה, מערבבים עם שאר החומרים ומקררים מעט
- צרים מהתערובת קציצות שטוחות, טובלים בפירורי לחם ומטגנים בשמן זית עד להזהבה יפה
- מכינים את רוטב הקציצות:
- שמים את השמן במחבת וכשהוא חם מטגנים בו את הבצלים והאורגנו כשתי דקות
- מוסיפים, מלח ופלפל ומטגנים דקה
- מוסיפים את המרק הצח, מערבבים שתי דקות
- מוסיפים פנימה את הנענע הקצוצה, מביאים לרתיחה ומכניסים פנימה את הקציצות
- מבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה. כשהתבשיל מוכן מוציאים ומניחים על צלחת הגשה
- מכניסים את האפונה לרוטב הקציצות שנותר בסיר, מבשלים שתי דקות קצרות ומוסיפים לקציצות
- מעבירים לצלחת הגשה, מגישים עם אורז לבן ופטרוזיליה קצוצה מעל