#1

לחמניה עם ביצה קשה באמצע



הילדים יהנו מההפתעה שבאמצע, המבוגרים ישמחו לסיים איתה את הצום - לחמניה רכה עם מעטה פריך של שומשום וביצה קשה שמציצה מבפנים


24 לחמניות

מצרכים:
1 ק"ג קמח
1 ביצה
חופן סוכר
1 כפית מלח
1/4 כוס שמן
1 חבילת שמרית
מים פושרים עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק

לאפייה:
24 ביצים קשות מבושלות
2 ביצים טרופות להברשה
שומשום לפיזור

אופן הכנה:
1. לשים את כל חומרי הבצק כ-10 דקות, חשוב לא לשים את המלח ישירות על השמרים.
2. שמים את הבצק במקום חמים מכוסה במגבת, להתפחה של כשעתיים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. צובטים את הבצק, מחלקים ל-24 חלקים ומכל חלק יוצרים גליל ומגלגלים לצורת בייגלה.

4. מחממים תנור ל-170 מעלות.
5. מניחים במרכז הבייגלה ביצה קשה ונועצים אותה.
6. מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
7. אופים כ-30 דקות.
8. מגישים לילדים כהפתעה וניתן לשמור ליום המחרת לארוחה.

טיפ:
במסורת היהודית מסמלת הביצה את מעגל החיים בגלל צורתה העגולה. היא נחשבת כמזינה ובריאה בגלל כמות החלבון שיש בה אך היא מכילה גם הרבה כולסטרול (רק בחלמון) ולכן אלו הרוצים להימנע מכולסטרול - הימנעו מאכילת החלמון.