#1

טונה צרובה עם ירקות


נתחי טונה צרובים בציפוי פריך של תבלינים לצד ירקות קלויים בשמן זית וטימין


הדג ידוע כמייצר חומצת שומן בלתי רוויה (אומגה 3) אשר עוזרת למניעת התקפי לב , מפחיתה את הסיכון לקרישי דם, בעלת תכונות אנטי דלקתיות ומשפרת את מצב הרוח.

מצרכים (4 מנות):
200 גרם טונה צרובה
תבלינים: מלח, פלפל, גרגירי כוסברה
1 פלפל אדום
1פלפל ירוק
1 פלפל צהוב
4 פטריות יער
4 פטריות שמפניון
4 פטריות חורש
1 זוקיני
1 חציל
1 בצל סגול
2 עגבניות תמר חצויות
כוס יוגורט מתובל בפרי העונה קצוץ לקוביות
שמן זית
טימין
מלח ופלפל


אופן הכנה:
- מתבלים את הטונה בתבלינים היבשים ומכניסים לתוך מחבת חמה עם מעט שמן לצריבה של כחצי דקה.
- חותכים את הפלפלים, זוקיני, בצל סגול וחציל. מורידים לפטריות את הרגליים ומתבלים במלח ופלפל, שמן זית וטימין וצורבים את הכל במחבת.
- מערבבים את היוגורט עם פרי העונה וחותכים לקוביות.
- מניחים על צלחת שטוחה את הירקות, חותכים את הטונה הצרובה לחתיכות דקות ומניחים ליד הירקות.
- מכניסים את היוגורט והפרי בתוך קוקוט ומניחים את הקוקוט במרכז הצלחת.