#1

קבבוני טלה עם צנוברים


טאג'ין קבבוני טלה עם עשבי תיבול וצנוברים לצד ירקות קלויים ומאפה פרנה


חומרים לקבבוני טלה:
800 גרם בשר טלה
1 בצל קצוץ
חבילת פטרוזיליה
1/2 כפית כמון
1/4 כפית הל טחון
100 גרם צנוברים קלויים
מלח
פלפל


אופן הכנה:
- מערבבים את כל החומרים יחד ויוצרים קבבונים במשקל של 100 גרם כל קציצה.
- צולים על גריל פחמים לדרגת ריר (הקבב עוד צריך לעבור אפייה).


חומרים לירקות קלויים:
2 בצלים חתוכים לרבעים
2 עגבניות חתוכות לרבעים
1 חציל חתוך לקוביות גסות
3 שיני שום פרוסות
2 גבעולי זעתר טרי - רק העלים
1 כף שמן זית
1 כף סילאן
1/2 חבילת פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל

אופן הכנה:
- מערבבים את הירקות עם הזעתר, השום, המלח והפלפל.
- צולים את הירקות בגריל עד להתרככות.
- לאחר הצלייה מערבבים עם הסילאן, הפטרוזיליה הקצוצה המלח והפלפל.



חומרים לבצק:
1/2 ק"ג קמח לבן
1/2 כף שמרים יבשים
1/2 כוס שמן זית
1/2 כפית מלח
1/2 כפית סוכר
300 מיל' ליטר מים פושרים


אופן הכנה:
- מערבלים את כל החומרים במיקסר ומניחים לשעה לפחות.
- מחלקים את הבצק ל-3 כדורים.
- מרדדים לעיגולים בקוטר של הטאג'ין, בעובי 1/2 ס"מ.

אופן הרכבת המנה:
- מסדרים בתחתית הטאג'ין את הירקות הצלויים.
- מניחים 3 עד 4 קציצות.
- עוטפים בבצק ואופים בחום של 180 מעלות כ-20 דקות.

אופן ההגשה:
- מומלץ לבזוק מעל מעט טחינה וסלסת עגבניות.

המתכון באדיבות - אמיר כלפון, שף יערות הכרמל אחוזת בריאות וספא.