#1

עוגת שמרים במילוי ריבה


מכינים היום את הבצק ונהנים בחג מעוגת שמרים רכה במילוי ריבת שזיפים עם ציפוי עדין של אבקת סוכר


שתי עוגות בתבניות עגולות עם חור (או סיר פלא)

מצרכים לבצק:
820 גר' (6 כוסות) קמח
250 מ"ל (1 כוס) חלב
2 ביצים מס' 3
100 גר' (1/2 כוס) סוכר
1 שקית או 1 קובית שמרית
1 שקית משפר אפיה (לא חובה)
1כפית מלח
100 גר' חמאה רכה
למלית:
2 צנצנות ריבת פובידל (340 גר' נטו כל צנצנת)
להברשה:
1 ביצה טרופה
לסירופ סוכר (לא חובה):
120 מ"ל (חצי כוס) מים
120 גרם (חצי כוס + 2 כפות שטוחות) סוכר
מעט תמצית וניל
לקישוט:
סוכר גבישי או אבקת סוכר

אופן הכנה:
מכינים את הבצק:
- מערבלים את כל חומרי הבצק למעט החמאה במיקסר עם וו לישה כ-5 דקות. מוסיפים את החמאה הרכה ולשים כ-5 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך ועדין שניתק מדפנות המערבל. מכסים ומעבירים למקרר למשך הלילה (או לפחות 4 שעות).

מכינים את סירופ הסוכר:

- שמים בסיר קטן את כל החומרים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-3 דקות נוספות ברתיחה. מצננים.
מרכיבים את העוגות ואופים:
- מחלקים את הבצק ל-2 חלקים כל גוש מחלקים ל-3 חלקים שווים.
- כל חלק מרדדים לפס ארוך ברוחב של 10 ס"מ. מזליפים משק זילוף עם פיה בקוטר של 16 מ"מ או מורחים את ריבת הפובידל לאורך רצועת הבצק, ומגלגלים לרולדה דקה, כך שנוצר צינור בצק ובתוכו הפובידל. מכל שלושה צינורות קולעים צמה.
- משמנים תבנית עגולה עם חור (או סיר פלא), מניחים בתוכה את הצמה ומהדקים את שתי קצות הצמה אחת לשניה. כך מכינים גם את העוגה השניה (אפשר את העוגה השנייה להקפיא בשלב זה - לפני ההתפחה - ואח"כ להוציא מההקפאה, להפשיר ולהמשיך לשלב הבא).
- מברישים בביצה טרופה ומשהים לתפיחה עד להכפלת הנפח. מברישים שוב בעדינות לפני האפייה. ניתן לפזר סוכר גבישי מעל.
- אופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
- מוציאים מהתנור ומברישים בסירופ סוכר או מפזרים מעל אבקת סוכר.

המתכון באדיבות הקונדיטורית אסטלה ל"שמרית".