#1


הנמר

הנמר- חתול גדול, מסוג פנתר, קרובי משפחתו- הטיגריס, האריה והיגאואר. לעיתים רואים נמרים המכונים פנתר שחור, בגלל טעות בפיגמטים הגורמת לפרוותו להיות שחורה אך עדיין ניתן להבחין בחברבורותיו המפורסמות.
למעלה מעשרים תתי המין של הנמר חיים במגוון תנאי ותווי שטח מסיביר [נמר אמור] ועד דרום אפריקה [נמר אפריקאי] דרך הרי ההימליאה הקפואים[נמר השלג] יערות[נמר אנטולי] מידברות [נמר מדבר] סוואנות[אפריקאי] ומגוון אזורים נוספים.
התת מין הנפוץ ביותר הוא נמר אפריקאי והוא היחידי כמעט שלא נמצא בסכנת הכחדה, בשונה משאר המינים שנמצאים בסכנה חמורה וחלק כגון נמר חצי האי סיני כנראה נכחדו.

הנמר כמו קרובי משפחתו צד בלילה, אך בשעת הצורך יוכל לצוד גם בבוקר. מזונותיו משתנים מאזור לאזור, לרוב יואכל יונקים קטנים כגון שפנים ושועלים ובחלק מהמקרים יאכל גם אמפילות ויעלים.
שיטת הצייד שלו היא מארב,הוא יכול להגיע למהירויות של 60 קמ"ש נקודותיו נראות כצללי עלים ועורו מותאם לרוב לאור השמש או עשביית ערבה.
הנמר ניחן בטיפוס טוב, בהרים זה עוזר לו למרדפים ובאזורים האחרים כדי להעלות את הטרף בעודו בפיו לעצים, להגן על המזון מפני מתחרים.
משקלו של הנמר נע בין 30 -80 קילו ואורכו 2.4 עד 3.3 מ' כולל זנב, כמובן זה תלוי בסוג הנמר.
בארץ יש 3 תתי-מין-
אנטולי-בגולן, לא בטוח אם נשארו עוד כמה בארץ.

מדבר- בסכנת הכחדה חמורה בארץ נשארו עשרות פרטים בלבד.
סינַי- כנראה נכחד לגמרי.

קרדיט ל- ערוץ ואתר נשיונל ג'יאוגרפיק.
ויקיפדיה.