#1

המתכון נלקח מאתר Ynet.
אבא שלי ניסה את המתכון ויצא משהו פצצה,ממליץ לנסות!

המרכיבים (ל-20 יחידות):
לבצק:
1 ק"ג קמח חיטה לבן
2 כוסות מים 1 קוביה או 1 שקית שמרים טריים
1/2 1 כפות מלח
4 כפות שמן זית
לאנטי פסטי:
בטטה, בצל, גזר ושומר קלופים ופרוסים
כמה עגבניות שרי חצויות פטריות חצויות או פרוסות פלפל שחור גרוס, מלח גס שמן זית
למלית גבינה:
200 גרם גבינת שמנת


4 כפות גדושות רוטב פסטו גבינת פרומעז חתוכה לפרוסות (אם רוצים)

אופן ההכנה:
  1. בצק: שמים בקערת מערבל את כל חומרי הבצק (יש להקפיד שהמלח לא ייגע בשמרים).
  2. לשים בעזרת וו הלישה 3 דקות במהירות נמוכה ולאחר מכן כ-4-5 דקות נוספות במהירות בינונית.
  3. במידה שהבצק רך מידי יש להוסיף בשלבי הלישה הראשונים מעט קמח (שהבצק יהיה נוקשה).
  4. יוצרים מהבצק כדור ומניחים לתפיחה ראשונה 30 דקות.
  5. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מחלקים את הבצק ל-20 כדורים (כל כדור במשקל 60-80 גרם) ומניחים בתבנית. מתפיחים בשנית עד שהבצק תופח פי אחד וחצי.
  6. אנטי פסטי: מרפדים תבנית בנייר אפייה. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  7. מסדרים בתבנית את הירקות הקשים (בטטה, בצל, גזר ושומר), מתבלים במלח, פלפל שחור ושמן זית ואופים עד שהירקות מתחילים להתרכך. יש להקפיד לא לאפות יותר מידי מאחר שהירקות עוברים אפייה נוספת.
  8. מלית גבינה: מערבבים בכלי את גבינת השמנת ורוטב הפסטו.
  9. הפוקצי'נות: לוחצים במרכז כל כדור בצק בעזרת האצבעות ומורחים שמן זית. חוזרים על פעולה זו פעמיים נוספות לשיטוח הבצק. בגומה שנוצרה שמים מעט מלית גבינה ומסדרים ירקות לפי בחירה - קשים ורכים. מניחים בצד להתפחה נוספת של 10 דקות.
  10. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות ואופים כ-8 דקות עד להזהבה.
מעדן שמומלץ לנסות!לאוהבי ירקות בלבד!!

בתאבון!